Branza Provolone

Printeaza

Branza Provolone

Branza ProvoloneDeşi Provolone este o brânză originară din sudul Italiei, cea mai mare parte a producţiei se concentrează în prezent în nord, în jurul văii râului Po. Este o brânză din lapte de vacă, cu o textură fermă şi omogenă, asemănătoare brânzei Cheddar şi cu un gust ce variază în funcţie de perioada de învechire.

Variantele mai tinere, cunoscute sub denumirea de dolce, au un gust fin de unt şi o coajă subţire, pentru că sunt lăsate la maturat doar 2-3 luni. Provolone învechit (până la doi ani) este cunoscut ca piccante, în parte datorită gustului mai concentrat şi picant pe care îl dobândeşte, dar şi pentru că brânzeturile mai vechi sunt fabricate în general din cheag de lapte de capră, spre deosebire de sortimente obişnuite care sunt făcute din cheag de lapte de vacă.

Provolone se remercă prin formele sale variate şi priţi dimensiunile sale de regulă uriaşe. Indiferent de formă (ruladă, trunchi de con sau pară), Provolone atrage întotdeauna atenţia în magazinele de delicatese. Bucăţile de brânză Provolone au deseori în vârf un mic nod, de care sunt atârnate în aceste magazine. Unele sortimente mai vechi, învelite în rafie, sunt afumate.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.