Branza Leerdammer

Printeaza

Branza Leerdammer

Branza LeerdammerLeerdammer este denumirea comercială a unei brânze olandeze care mai este cunoscută şi sub numele de Maasdam.

Este o brânză semitare din lapte de vacă. De obicei, ea este comparată cu Emmenthaler, având o textură similară acesteia, dar un gust puţin mai dulce, lăsând în gură o aromă de nuci. Leerdammer are, de asemenea, un conţinut lichid mai mare decât brânza elveţiană, deşi procentul de grăsime este identic (în jur de 45%).

Leerdammer face parte din categoria brânzeturilor pe care olandezii le consumă la micul dejun, alături de mezeluri şi pâine, dar ea poate fi la fel de bine prăjită sau topită pentru prepararea unor mâncăruri gratinate. Se lasă la maturat o perioadă mai îndelungată de timp decât alte brânzeturi din categoria Maasdam, care sunt vândute deja după o lună.

Leerdammer are întotdeauna o vechime de cel puţin trei luni, iar majoritatea sortimentelor învechite pot fi maturate până la un an, gustul lor devenind mai bogat.

Producătorul mărcii Leerdammer este Groupe Bel, care comercializează această brânză din 1984. Alte mărci de brânză Maasdam sunt Meerlandern, Westberg şi Fricotal.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.