Halloumi, o brânză semitare, albă, din lapte de oaie sau de capră, îşi are originea în Cipru, deşi se produce în cantităţi mari şi în Grecia.
Branza Lanark Blue
PrinteazaBranza Lanark Blue
Elogiată uneori ca o versiune scoţiană a brânzei Roquefort, Lanark Blue nu are nevoie de o asemenea comparaţie. Ea a devenit o brânză modernă clasică prin propriile merite.
Este o brânză cu vinişoare albastre de mucegai, nedegresată, de culoare alb-murdară în interior. Ea se fabrică la o fermă din Lanarkshire, în vestul regiunii deluroase Pentland. din lapte nepasteurizat de oaie şi o enzimă vegetală.
Gustul brânzei Lanark Blue variază în funcţie de sezon şi de alimentaţia oilor. Este cremoasă, cu un gust relativ delicat primăvara şi mult mai iute, specific brânzei de oaie, iarna.
Cultura de mucegai folosită este aceeaşi precum cea utilizată la fabricarea brânzei Roquefort, şi anume Penicillium roqueforti, iar brânza este spălată în saramură, dobândind astfel un gust uşor sărat, precum cel al precursoarei sale franţuzeşti.
Lanark este lăsată la maturat între trei şi patru luni înainte de a fi vândută.
poate te intereseaza si:
Branza Mascarpone
In ciuda aspectului ei, Mascarpone este o brânză în adevăratul sens al cuvântului. Este produsă din smântână nedegresată din lapte de vacă, uşor fermentată şi bătută
Branza Gouda
Gouda este una dintre brânzeturile care se produc în prezent în numeroase ţări, însă originalul provine din Olanda.
Branza Gruyere
Gruyere se numără printre brânzeturile cu cea mai largă utilizare culinară din lume
Branza Danish Blue
Brânza Roquefort, regina brânzeturilor albastre, a fost victima mai multor tentative de copiere de-a lungul vremii, nici una dintre ele nefiind mai explicită decât Danish Blue sau Danablu.
Branza Chevre de Montrachet
Diverse brânzeturi din lapte de capră se fabrică în Franţa, si toate au ca nume generic Chevre. Chevre de Montrachet este originară din departamentul Sâone-et-Loire din Burgundia