Branza in coaja de brad

Printeaza

Branza in coaja de brad

Se prepară la fel ca brânza de burduf. Coaja de brad folosită la ambalarea brânzei provine de la brazii de curând tăiaţi; este scoasă prin jupuire, sub formă de cilindru, cu diametrul de 10-30 cm şi înălţimea de 30-40 cm.

Cilindrii se cos pe tăietură cu fibră de tei şi apoi se coase şi capacul. Se pune brânza, se îndeasă bine, se pune capacul la sfârşit.

Se păstrează la temperature de 12-16° C, timp de 10-15 zile. Datorită cojii de brad brânza are o aromă caracteristică, de răşinoase.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. A fost buna?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.