Branza de seminte

Printeaza

Branza de seminte din: seminte de floarea-soarelui, apa, praf probiotic.

Ingrediente:Branza de seminte

  • o ceaşcă de seminţe de floarea-soarelui
  • o ceaşcă de apă
  • o linguriţă de praf probiotic

 

Mod de preparare:

Lăsaţi seminţele de floarea-soarelui la înmuiat în două ceşt de apă, între sase şi opt ore. Scurgeţi-le şi clătiţi-le.

Amestecaţi seminţele de floarea-soarelui cu o ceaşcă de apă şi praful probiotic.

Transferaţi seminţele de floarea-soarelui într-un borcan. Lăsaţi-le să stea între opt şi douăsprezece ore, la tempera tura camerei. Se vor forma bule de aer.

Brânza se va separa de lichid. Scurgeţi zerul. Dacă vă opri aici, aveţi o brânză de seminţe folosibilă, care seamănă c brânza convenţională, având un gust înţepător-acrişor.

Dacă doriţi un produs care să semene cu brânza-crema mai aveţi de făcut următoarele: puneţi brânza într-un sac pentru laptele de migdale sau sac de încolţit şi stoarce lichidul rămas.

Agăţaţi sacul deasupra chiuvetei, timp de patru ore sau mai mult, pentru cultivare. Apoi, depozite brânza intr-un recipient închis ermetic, la frigider.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.