Brânză cu roşii la cuptor

Printeaza

Brânză cu roşii la cuptor din: branza mozzarella, rosii, ulei de masline, piper, busuioc.

Ingrediente:Brânza_cu_rosii_la_cuptor

  • 375 g branza mozzarella
  • 4 rosii mari
  • 3 linguri ulei de masline
  • piper macinat
  • 1 lingurita de busuioc uscat

 

Mod de preparare:

Incingi cuptorul la 200 de grade Celsius. Speli roşiile, le ştergi şi le tai felii. Laşi să se scurgă moz­zarella (în loc de mozzarella poţi folosi urdă, căreia îi adaugi puţin mărar verde) şi apoi o tai felii. Ungi cu o lingură de ulei de măs­line o tavă plată de plăcintă (sau alt vas) şi aşezi alternativ câte o felie de roşie şi o felie de mozza­rella sau urdă, pentru ca aspectul final să fie de ţigle.

Presari deasu­pra piperul măcinat şi busuiocul. Stropeşti cu restul de ulei de măs­line şi coci circa 20 de minute. Acest preparat poate deveni mai consistent, dacă strecori şi o felie de şuncă presată sau adaugi din loc în loc jumătăţi de măsline ne­gre.

Aduci preparatul la masă în formă, foarte fierbinte, cu o pâine foarte proaspătă alături şi un vin sec, de preferinţă alb.

Brânză cu roşii la cuptor

Brânza_cu_rosii_la_cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.