Branza coapta cu aroma de usturoi

Printeaza

Branza coapta cu aroma de usturoi din: branza camembert, usturoi, cimbru, ulei de masline, ardei iute, otet de vin alb, apa, zahar, amidon.

Ingrediente: Branza_coapta_cu_aroma_de_usturoi

  • 250 gr brânză camembert
  • 5 căţei de usturoi
  • 5-6 crenguţe de cimbru
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 ardei iuţi roşii cu seminţele scoase
  • 60ml de oţet de vin alb
  • 180ml de apă
  • 100g de zahăr
  • 1 lingură de amidon de porumb
  • sare

Mod de preparare:

Intr-un blender se adaugă 3 catei de usturoi, ardeii, oţetul, zahărul, 180ml de apă şi sare, după care se mixează până când se obţine o pastă fină. Se pune pasta într-o oală şi se găteşte la foc mediu până când începe să fiarbă.

Când a dat în fiert, se lasă să fiarbă încă 3 minute cu focul mic. Se adaugă amidonul amestecat cu două linguri de apă şi se mai fierbe încă un minut. Se lasă sosul să se răcească.

Se preîncălzeşte cuptorul la 200C. Se fac mici înţepături cu vârful cuţitului în rotiţele de brânză camembert, în care se introduc felii subţiri de usturoi (1 căţel de usturoi/roată de brânză) şi cimbru.

Se adaugă apoi câte o lingură de ulei de măsline, după care se împachetează în hârtie de copt. Se pune brânza în forme de copt rotunde şi se coace timp de 10 minute. Se decorează cu crenguţe de cimbru şi se serveşte cu sos dulce de ardei iute.

Branza coapta cu aroma de usturoi

Branza_coapta_cu_aroma_de_usturoi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.