Brânza Roquefort, regina brânzeturilor albastre, a fost victima mai multor tentative de copiere de-a lungul vremii, nici una dintre ele nefiind mai explicită decât Danish Blue sau Danablu.
Branza Chevre de Montrachet
PrinteazaBranza Chevre de Montrachet
Diverse brânzeturi din lapte de capră se fabrică în Franţa, si toate au ca nume generic Chevre. Chevre de Montrachet este originară din departamentul Sâone-et-Loire din Burgundia. In general, se comercializează în bucăţi mici rotunde, cu o greutate de 85 g.
Este o pastă albă şi se vinde după o perioadă foarte scurtă de maturare, de aproximativ o săptămână.
Montrachet se păstrează în această perioadă învelită în frunze de viţâ-de-vie sau de castan Si se vinde deseori acoperită cu un strat de cenuşă sărată.
Deşi brânza tânără din lapte de capră se distinge printr-un gust iute-acrişor caracteristic, conţinutul de grăsime este de cel puţin 45%. Textura ei este cremoasă şi are în general un gust persistent, care rămâne multă vreme în gură.
Brânza Montrachet şi-a împrumutat numele şi unuia dintre cele mai apreciate vinuri albe Chardonnay.
poate te intereseaza si:
Branza Mozzarella
Branza Mozzarella Multă lume zice că mozzarella este un ingredient al pizzei, dar ea merită luată în considerare şi ca produs independent. Calitatea acestei brânze diferă în funcţie de provenienţa laptelui folosit la fabricarea ei. Mozzarella din lapte de vacă, numită în italiană fiordilatte, este un produs comercial banal, care nu are aproape deloc gust […]