Branza Camembert

Printeaza

Branza Camembert

Branza CamembertAcest sortiment de brânză este simbolul brânzei franţuzeşti în întreaga lume. Este o brânză moale, din lapte de vacă, fabricată în Normandia, o regiune din nord-vestul Franţei, iar producţia ei reprezintă 20% din totalul anual al producţiei franţuzeşti de brânză.

Deşi Camembert există în diverse sortimente internaţionale, cele mai bune sunt cele de provenienţă normandă, fabricate din lapte nepasteurizat.

Sezonul de fabricaţie durează din primăvară până la începutul toamnei.

Brânza Camembert matură are o coajă moale alb-gălbuie, cu o tentă spre portocaliu, iar pasta din interior este lucioasă şi în nici un caz fluidă. Sortimentele învechite au o aromă pronunţată de fân, însă fără urmă de amoniac, care este un indiciu al unei brânze supramaturate.

Camembert se vinde deseori în roţi mici, împachetate în cutii uşoare de lemn. Brânza pe care scrie Pays d’Auge este cea mai bună, deoarece provine dintr-o zonă de fabricaţie a brânzei din Normandia, renumită, aceeaşi regiune în care se face şi calvados, rachiul franţuzesc de mere.

 


Poate te intereseaza si:

Cartofi noi umpluti cu branza

Cartofi noi umpluti cu branza din: cartofi, branza, unt, ansoa, masline. Ingrediente: 8 cartofi mari 4 linguri brânză 25 g unt topit 8 fileuri de anşoa măsline feliate   Mod de preparare: Cartofii foarte bine spălaţi se fierb 10 minute. Se lasă să se răcească uşor şi se scobesc cu mare atenţie. Miezul cartofilor se […]

Chess Pie

Placinta cu ceapa, bacon si branza

Placinta cu ceapa, bacon si branza din: faina, branza dulce, oua, ulei, lapte, ceapa, smantana, bacon, praf de copt, sare, piper, margarina, faina. Ingrediente: 400 g făină 300 g brânză dulce 5 ouă 10 linguri ulei 6 linguri lapte 500 g ceapă 400 ml smântână 200 g bacon afumat 1 linguriţă praf de copt sare […]

Rulada de porc cu branza

Rulada de porc cu branza

Rulada de porc cu branza din: muschi de porc, telemea, fasole, unt, mustar, dafin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 muşchi de porc 200 g brânză telemea 200 g fasole păstăi 50 g unt 50 g muştar iute 1 cană cu zeamă de carne 2 foi de dafin ulei sare piper cimbru oregano   Mod de […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.