Branza Buck Rarebit
PrinteazaBranza Buck Rarebit
Odinioară o mâncare consistentă, savurată în perioada victoriană la sfârşitul mesei, buck rarebit a devenit în prezent o gustare servită la orice oră. Ea constă într-o felie groasă de pâine prăjită, cu un strat de brânză topită, cu bule de aer. în acest stadiu, gustarea este cunoscută sub numele de welsh rarebit. Pentru a obţine buck rarebit se adaugă pentru fiecare felie de pâine câte un ou ochi fiert.
Intr-o variantă mai rapidă felia, de pâine se acoperă cu un strat de brânză tare (preferabil Cheddar), tăiată în felii subţiri sau rasă, apoi se prăjeşte în cuptor. în varianta autentică în schimb, brânza trebuie topită în tigaie cu unt si condimente, ca apoi să fie întinsă pe pâine şi prăjită la cuptor.
In general, este recomandabil să se adauge încă un ingredient care îmbogăţeşte aroma gustării, în mod tradiţional puţină bere Ale şi o lingură de muştar sau câteva picături de sos Worcestershire preparat din anşoa, oţet şi condimente. Odată prăjită, brânza capătă o nuanţă maro deschis, iar surplusul de apă din ochiul fiert se evaporă.