Bourbonul

Printeaza

Burbonul se produce în cea mai mare parte în statul american Kentucky, din cereale. Conform legii, cel puţin 51% din aceste cereale trebuie să fie porumb.

Burbonul se maturizează în butoaie noi de stejar, ale căror feţe interioare sunt arse, pentru a asigura aroma caracteristică afumată a acestei băuturi spirtoase.

Deşi burbonul poate fi, din punct de vedere tehnic, produs în orice regiune a Statelor Unite, cea mai mare cantitate – inclusiv producţia liderilor de piaţă Jim Beam şi Maker’s Mark -se fabrică în Kentucky.

Burbonul se produce în această regiune încă din perioada obţinerii Independenţei, când reprezenta o modalitate uşoară de a valorifica surplusul de grâne, rămas de la recoltele îmbelşugate.

Se poate folosi şi grâu, secară şi orz, însă aceste cereale nu pot constitui mai mult de o treime din amestecul de cereale.

Burbonul se bea în mod tradiţional fie turnat peste cuburi de gheaţă (on the rocks), fie îndoit cu apă minerală, numită deseori branch water, de unde provine şi denumirea bourbon and branch.

Băutura constituie baza a numeroase cocktailuri cu whisky, printre care se numără Whiskey Sour, un cocktail simplu, pentru realizarea căruia se amestecă burbon cu suc de lămâie şi zahăr, sau Old-Fashioned, la care se adaugă zahăr şi bitter.

 

Burbonul

Bourbonul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.