Bors de salata cu omleta

Printeaza

Bors de salata cu omleta din: salata, loboda, ceapa, usturoi, orez, bors, oua, ulei, leustean, sare.

Ingrediente:Bors de salata cu omleta

  • 2 salate mari
  • 1 legătură de lobodă
  • 5-6 fire de ceapă verde
  • 2 fire de usturoi cu frunze
  • 1 ceaşcă mare cu orez
  • 1 l borş
  • 2 ouă
  • 2 linguri cu ulei
  • 4-5 fire de leuştean
  • 2 l apa
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţaţi salata, loboda, ceapa şi usturoiul de foile veştede, spălaţi-le frunza cu frunză, tăiaţi-le fâşii de 1-2 cm. Puneţi la fiert 2 l de apă şi lăsaţi să dea in clocot. Lăsaţi verdeţurile tocate în oală, lăsaţi să fiarbă 20 minute la foc potrivit.

Alegeţi orezul spălaţi-l în 2-3 ape, fierbeţi-l 10 minute într-un vas mic. Stingeţi focul, limpeziţi orezul cu apă rece, puneţi-l să fiarbă cu salata. Fierbeţi separat borşul, turnaţi-l peste supa. Săraţi.

Faceţi o omletă din 2 ouă cu ulei, tăiaţi pătrate mici, turnaţi peste borş. Decoraţi cu leuştean tocat, lăsaţi 15 minute să se răcească şi serviţi mancarea cu paine prăjită.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.