Bors rusesc fara carne
PrinteazaBors rusesc fara carne din: supa de oase, morcovi, patrunjel, telina, praz, pastarnac, varza, sfecla, mazare, rosii, smantana, sare, piper, ardei.
- 600 ml supă de oase
- 2 morcovi
- 1 pătrunjel rădăcină
- 1 ţelină
- 2 fire de praz
- 1 păstârnac
- 1/2 varză mică dulce
- 1 sfeclă roşie
- 1 cană mazăre
- 4 roşii coapte
- 100 ml smântână
- sare
- piper
- ardei iute verde, tocat mărunt (după gust)
Mod de preparare:
Oasele de vită le pui la fiert cu apă rece şi cu sare, avand grija sa aaum spuma bine. Zarzavaturile curăţate, spălate şi tăiate mărunt le pui la fiert în supa de oase.
Pui şi 3/4 din sfecla roşie curăţată, lăsând-o in bucată mare. După ce şi-a lăsat culoarea, scoţi sfecla afară.
Borşul, dat în clocot separat şi spumat, îl adaugi peste zarzavaturile care s-au înmuiat, împreună cu restul de sfeclă, tăiată precum tăiţeii.
Serveşti borşul dres cu smântână şi cu ardei iute verde, tocat mărunt, sare şi piper.
Bors rusesc fara carne
Pofta buna!