Bors Rusesc cu smantana

Printeaza

O reteta delicioasa de bors rusesc cu smantana, carne de vita, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, telina, varza, cartofi, bulion, sfecla rosie, oua, patrunjel verde, sare.

Ingrediente:Bors Rusesc cu smantana

  • 1 kg carne vacă
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1/2 ţelină
  • 1/4 varză
  • 2 cartofi
  • 2 linguri bulion
  • 1 litru borş
  • 1/4 sfeclă roşie
  • 2 gălbenu­şuri
  • 2 linguri smântână
  • pătrun­jel verde
  • sare

Mod de preparare:

Se taie carnea bucăţi potrivite şi se pune la fiert într-o oală cu 3 litri de apă. Se spumuieşte de câteva ori şi se pune sare.

Se adaugă apoi ceapa, morcovul, rădăcina de pătrunjel, ţelina toate tăiate mă­runt, iar la urmă sfecla tăiată fideluţă şi varza, cartofi curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe şi bulionul.

Se lasă să fiarbă cât trebuie, fără să se sfărâme zarzavatul. Se adaugă borşul fiert separat pătrunjelul tocat şi sare. în castron se bat bine două gălbenuşuri cu două linguri de smântână.

Se toarnă încet, amestecând bine. Borşul se serveşte fierbinte.

Bors Rusesc cu smantana

Bors Rusesc cu smantana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.