Bors romanesc din piept de vita

Printeaza

Bors romanesc din piept de vita din: piept de vită, os mare cu măduvă, supa de carne, capa, morcov, varza, radacina de patrunjel, sfecla rosie, păstârnac, ţelină, cartofi, borş, sare, piper boabe, smântână, foi verzi de leuştean, mărar, pătrunjel, ţelină, pătlăgele roşii (merge şi bulionul).

Bors_romanesc_din_pipet_de_vita

Ingredinete:

  • 500 g piept de vită
  • 1 os mare cu măduvă
  • 1-2 litri supă de carne
  • 2 cepe, 1 morcov
  • 1 felie varză
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 sfeclă roşie
  • 1 păstârnac
  • 1 ţelină
  • 4-5 cartofi
  • 1 litru borş
  • sare
  • piper boabe
  • 1 cană de smântână
  • foi verzi de leuştean
  • mărar
  • pătrunjel
  • ţelină
  • 3 pătlăgele roşii (merge şi bulionul, 2 linguri)

 

 

Mod de preparare:

Carnea şi osul spart se pun la fiert în apă rece.

Se spumează la timp, se lasă apoi să fiarbă pe colţul maşinii de gătit, 2 ore.

Zarzavatul se taie astfel: morcovul feliuţe, ceapa bob de orez, varza tăieţei.

Pătrunjelul, sfecla, păstârnacul, ţelfna, roşiile se opăresc şi se taie aşa, mai mărunt. Cartofii se taie cubuleţe.

Borşul se fierbe separat, cu 1 ceapă.

După 3 ore de fiert se scoate osul, se scutură, se curăţă-n ciorbă şi se dă la câini ori la ordonanţe.

Se pune tot zarzavatul, fără cartofi.

După 20 de minute se pun şi aceia, să fiarbă încă, destul. Se toacă foile, se bat cu smântână.

La sfârşit se pune şi borşul, se potriveşte de sare şi piper.

Se varsă în castron frumos, peste smântână şi verdeaţă.

Bors romanesc din piept de vita

Bors_romanesc_din_pipet_de_vita

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.