Bors cu praz – usor de preparat

Printeaza

Bors cu praz din: praz, ceapa, morcovi, pastarnac, patrunjel, rosii, bors, orez, leustean, sare, piper.

Ingrediente:Bors cu praz

  • 1 kg praz
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 rosii
  • 1 l bors
  • 3 linguri de orez
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de leustean
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Morcovii, pastarnacul, radacina de patrunjel si ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se pun la fiert intr-o oala cu 2 l de apa rece si o lingura rasa de sare.

Se curata prazul, lasand doar partea alba, se spala bine sub un jet de apa rece si se taie in bucatele de circa 2-3 cm lungime, apoi se caleste in ulei fierbinte.

Se pune la calit si orezul, ales şi spălat în mai multe ape, apoi, când acesta e călit, se adaugă roşiile, care în prealabil au fost opărite în apă clocotită, curăţate de coji şi seminţe şi date pe râzătoare.

Se lasă la foc mic un sfert de oră, apoi se adaugă totul în oala în care fierbe zarzavatul.

Se toarnă şi borşul, fiert separat şi strecurat, se potriveşte de sare şi piper şi se mai lasă câteva clocote, după care se ia de pe foc şi se presară verdeaţa, fin tocată.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.