Bors de praz cu leustean

Printeaza

Bors de praz cu leustean din: praz, morcov, orez, telina, rosii, ceapa, bors, sare, leustean.

Ingrediente:Bors de praz cu leustean

  • 2-3 bucăţi de praz
  • 1 morcov
  • 4 linguri cu orez
  • 1 ţelină cu frunze
  • 2 roşii din conservă
  • 1 ceapă
  • sare
  • 1 l de borş
  • leuştean

 

Mod de preparare:

Curăţaţi prazul de foile veştede, scoateţi partea albă şi tăiaţi-o bucăţi de 3-4 cm sau ron­dele mici.

Lăsaţi să clocotească 1 l de apă cu puţină sare, puneţi bucăţile de praz, adăugaţi morcovul, ţelina, roşiile şi ceapa tăiate julien.

Fierbeţi acoperit 30 min, săraţi, condimentaţi cu frunze de ţelină şi leuştean tocate fin şi acriţi cu borş fiert separat. Tot acum puneţi în borş orezul fiert separat.

Serviţi cu ardei iute şi pâine proaspătă, după ce borşul s-a răcit 15 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.