Bors de peste
PrinteazaO reteta de bors de peste din: somn, crap, biban, rosioara, morcovi, telina, rosii, ceapa, patrunjel, leustean, ulei, orez, ardei gras, bors, sare si piper.
- capul şi coada de la un somn şi de la un crap
- patru bucăţi de biban
- şalău sau roşioară
- cinci morcovi
- o ţelină
- două cutii de roşii decojite
- trei cepe
- câte o legătură de pătrunjel şi de leuştean
- cinci linguri de ulei
- o mână de orez
- un ardei gras
- un litru de borş
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ce curăţă legumele, se toacă şi se pun la călit zece minute, în oala de ciorbă, cu cele cinci linguri de ulei. Se adaugă apă, roşiile şi orezul spălat şi se lasă să fiarbă până se frăgezesc.
Se scot bronhiile şi apoi se pune peştele la fiert, în oala cu legume. Se lasă la foc pânăfierbe şi apoi se pune borşul. Se potriveşte de sare şi piper. Când e gata, se adaugă verdeaţa tocată mărunt.
Bors de peste
Pofta buna!