Bors de peste

Printeaza

O reteta de bors de peste din: somn, crap, biban, rosioara, morcovi, telina, rosii, ceapa, patrunjel, leustean, ulei, orez, ardei gras, bors, sare si piper.

Ingrediente:Bors de peste

  • capul şi coada de la un somn şi de la un crap
  • patru bucăţi de biban
  • şalău sau roşioară
  • cinci morcovi
  • o ţelină
  • două cutii de roşii decojite
  • trei cepe
  • câte o legătură de pătrunjel şi de leuştean
  • cinci linguri de ulei
  • o mână de orez
  • un ardei gras
  • un litru de borş
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Ce curăţă legu­mele, se toacă şi se pun la călit zece minute, în oala de ciorbă, cu cele cin­ci linguri de ulei. Se adaugă apă, roşi­ile şi orezul spălat şi se lasă să fiarbă până se frăgezesc.

Se scot bronhiile şi apoi se pune peştele la fiert, în oala cu legume. Se lasă la foc pânăfierbe şi apoi se pune borşul. Se potriveşte de sare şi piper. Când e gata, se adaugă verdeaţa tocată mărunt.

Bors de peste

Bors de peste

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.