Borş de perişoare

Printeaza

O reteta delicioasa de bors de perisoare din: carne de vita, ceapa, morcov, patrunjel, telina, cartofi, oua, paine, patrunjel, marar, leustean, ulei, bors, sare si piper.

Ingrediente:Borş de perişoare

  • 1/2 carne de vita
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 cartof mare sau 2 mici
  • 2 oua
  • 1 felie paine
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de leustean
  • 2 lingurite ulei
  • 1 l de bors
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

O ceapă tăiată mărunt se înăbuşă în ulei şi când devine sticloasă, se scoate din tigaie şi se pune la strecurat. Carnea se toacă şi apoi se amestecă cu ceapă, ouă, felia de pâine înmuiată şi bine stoarsă, pătrunjel tocat, sare şi piper. Cu mâna umezită în apă rece se formează apoi mici perişoare.

Intr-un litru de apă care clocoteşte se pun la fiert toate rădăcinoasele, cartofii şi ceapa, tăiate cuburi sau rondele subţiri. După ce a fiert zarzavatul, se pune borşul, se mai dă un clocot şi se pun perişoarele să fiarbă la foc mic.

Dacă e prea puţină zeamă, se mai completează cu apă. După ce au fiert perişoarele, se trage de pe foc, se pun mărarul şi leuşteanul fin tocate, se acoperă şi se lasă 10 minute.

Borş de perişoare

Borş de perişoare

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.