Borş cu perişoare din dovlecei

Printeaza

O reteta de bors cu perisoare din dovlecei din: morcovi, radacina de patrunjel, ardei, ceapa, bors, patrunjel, dovlecel, oua, branza dulce, gris, marar si sare.

Ingrediente:Borş cu perişoare din dovlecei

  • 2-3 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel sau pastarnac
  • 1 ardei
  • 1 ceapa
  • 3 rosii
  • 400 ml bors
  • 1 legatura patrunjel

pentru perisoare:

  • 1 dovlecel mic
  • 2 oua
  • 200 g branza dulce
  • 5 linguri gris
  • 1 legatura marar
  • sare

 

Mod de preparare:

Curet si speli legumele, apoi le tai dupa preferinta. Pui la fiert morcovii şi rădăcina de pătrunjel în 2 litri de apă cu puţină sare. După 10 minute, adaugi ceapa şi ardeiul tocate mărunt şi con­tinui să le fierbi împreună la foc mic. Opăreşti roşiile, le cureţi de pieliţă şi cotoare, le tai mărunt şi le pui în supă.

Separat, fierbi borşul şi îndepărtezi spuma care se formează. Speli dovlecelul, îl decojeşti şi îl dai pe răzătoarea mică. îl storci, îl amesteci cu ouă­le, brânza dulce, grisul şi măra­rul fin tocat.

Reduci intensitatea focului şi pui câte o lingură din această pastă în supa de legu­me. Când găluştele se ridică la suprafaţă, torni borşul, sărezi şi condimentezi ciorba după gust, iar după câteva clocote scurte, stingi focul şi presari pătrunjel fin tocat.

Borş cu perişoare din dovlecei

Borş cu perişoare din dovlecei

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.