Bors de miel pentru masa de Paşti

Printeaza

O reteta de bors de miel pentru masa de Paşti din: coaste si carne de miel, ceapa, morcovi, ardei, telina, leustean, bors, rosii, otet, piper si sare grunjoasa.

Ingrediente:Bors de miel pentru masa de Paşti

  • un kilogram coaste şi carne de miel
  • 3 cepe
  • 3 morcovi
  • un ardei
  • o ţelînă
  • 2 legături leuştean
  • un litru borş
  • 2-3 roşii
  • o linguriţă oţet
  • piper pudră
  • sare grunjoasă

 

Mod de preparare:

Se curăţă bucăţile de carne şi coastele. Se spală în 2-3 ape şi se lasă apoi o oră în apă cu o linguriţă de oţet. Se pregătesc în acest timp legumele. Se spală si se toacă mărunt, cubuleţe sau se dau pe râzătoare.

Se pun bucăţile de carne să fiarbă în apă cu o linguriţă de sare. Se curăţă spuma până se limpezeşte apa şi se adaugă legumele. Se acoperă cu un capac şi se fierb la foc mediu. Se adaugă spre final şi roşiile tăiate cubuleţe.

Separat, se strecoară borşul şi se clocoteşte 5 minute. După ce a fiert carnea, se adaugă borşul. Se serveşte cu leuştean verde tăiat mărunt.

Bors de miel pentru masa de Paşti

Bors de miel pentru masa de Paşti

Pofta buna!

 


 

Bors din cap de miel

Bors din cap de miel cu legume

Bors din cap de miel cu legume din: cap de miel, costite, ceapa, morcov, telina, rosie, leustean, bors, orez, sare. Ingrediente: 1 cap de miel si 2-3 costiţe 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 1 roşie 1 ardei gras 1 legătură de leuştean 1 l borş 1 ceşcuţă cu orez sare   Mod de preparare: […]

Bors din cap de miel cu legume

Bors de miel cu verdeturi

Bors de miel cu verdeturi din: miel, ceapa, morcovi, bors, leustean, orez, sare, galbenus. Ingrediente: 1/2 cap de miel 1 gât de miel 400 g coaste de miel 15 fire ceapă verde 1 ceapă uscată medie 6-7 morcovi noi 1 legătură leuştean 2 linguri orez sare 1 l borş 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: […]

Ciorba de miel (Bors de miel)

Ciorba de miel (Bors de miel)

Ciorba de miel (Bors de miel) din: carne de miel, ceapa, leustean, bors, orez, sare. Ingrediente: circa 1,5 kg carne de miel (cap, picioare, coadă) 1 ceapă veche şi/sau 2 legături ceapă verde leuştean verde 1 I borş 1-2 linguri orez sare   Mod de preparare: Se curătă carnea de părţile cu păr (se poate chiar […]

 

 

Incoming search terms:

  • bors de miel
  • bors miel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.