Bors din tarate de grau

Printeaza

Bors din tarate de grau din: tarate de grau, malai, drojdie, lamaie si paine neagra.

 

Ingrediente:Bors din tarate de grau

  • 500 grame tarate de grau
  • 300 grame de malai
  • un pahar huste sau 20 grame de drojdie
  • o lamaie
  • 2-3 felii de paine neagra

 

 

Mod de preparare:

Se prepara intr-un vas de lut smaltuit (daca aveti) de 5-6 litri. In el se pun taritele de griu si malaiul.

Se adauga hustele (tarite si malai ramase de la alt lot de bors) pentru fermentatia lactica, sau drojdia de bere.

Peste aceasta se toarna apa fierbinte sau clocotita pina ce se umple vasul, care se va pastra la loc cald.

Se foloseste la prepararea borsurilor sau ca bautura racoritoare in cure de slabire. Asigura un aport deosebit in vitaminele B si P.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.