Bors din praz

Printeaza

Bors din praz din: praz, morcov, orez, telina, rosii, ceapa, sare, bors, leustean.

Ingrediente:Bors din praz

  • 2-3 bucăţi de praz
  • 1 morcov
  • 4 linguri cu orez
  • 1 ţelină cu frunze
  • 2 roşii din conservă
  • 1 ceapă
  • sare
  • 1 l de borş
  • leuştean

 

Mod de preparare:

Curăţaţi prazul de foile veştede, scoateţi partea albă şi o tăiaţi bucăţi de 3- 4 cm sau rondele mici.

Lăsaţi să clocotească 1 litru de apă cu puţină sare, răsturnaţi bucăţile de praz, adăugaţi morcovul, ţelină, roşiile şi ceapa tăiate julien (beţişoare).

Fierbeţi acoperit 1/2 oră, săraţi, condimentaţi cu frunze de ţelină şi leuştean tocate fin şi acriţi cu borş fiert separat. Tot acum puneţi în borş orezul fiiert separat.

Serviţi cu ardei iute şi pâine proaspătă, după ce borşul s-a răcit 1/4 oră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.