Borş din cap de crap
PrinteazaO reteta de bors din cap de crap din: capete de crap, morcovi, ceapa, patrunjel, cartofi, ardei gras, ardei iute, telina, rosii, otet, leustean, sare si piper.
Poate te intereseaza si:
- Bors de crap cu orez
- Bors din cap de crap
- Bors de crap cu orez si rosii
- Bors de crap cu legume si orez
- Borş de crap
- 2 kg capete de crap
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 2 radacina de patrunjel
- 6 cartofi
- 1 ardei gras
- 1 ardei iute
- 1 telina mica
- 4 rosii
- otet pentru acrire
- 1 legatura leustean
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi bine capetele de crap, curăţaţi şi spălaţi zarzavatul şi apoi tă- iaţi-l în cubuleţe. Puneţi la fiert capetele şi zarzavatul în apă cât să le acopere, în care aţi pus sare şi piper.
Fierbeţi-le cel puţin o jumătate de ceas, adică până când s-au fiert zarzavaturile. Se acreşte după pofta inimii şi se adaugă leuştean înainte de servire.
Borş din cap de crap
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciorba din cap de peste
- ciorba de peste crap
O nebunie este ciorba de peste
Eu asa fac borsul:
cap de peste -1,5 kg
cartofi- 3 bucati
morcovi-2 bucati
telina-1 bucata
patrunjel 1 bucata
ardei gras-1 bucata
rosii -2-3 bucati
ceapa-1 bucata
verdeata: patrunjel, leustean
bors de putina-250 ml
orez-100g
apa-2,5 l
sare
Mod de preparare:
Se curata pestele, se spala, se pune intr-un castron si se presara cu sare.Se pune apa intr-o oala si se lasa pe foc, pana incepe sa fiarba.
Se spala, se curata legumele se taie cubulete mici si apoi se pun la fiert: ceapa, morcovii, ardeiul gras, patrunjelul, telina.
Cand acestea incep sa se inmoaie se pune orezul, spalat si apoi cartofii si se continua fierberea. Cand orezul a fiert, se adauga rosiile, curatate de coaja, taiate marunt, si borsul (fiert si spumat in prealabil).
Se lasa sa fiarba cateva clocote, dupa care se pune pestele, sare dupa gust, si se fierbe 10 minute. La sfarsit se pune leusteanul si patrunjelul taiat marunt.
Pofta buna!
E bun si borsul asta