Borş de viţel
PrinteazaBorş de viţel
- 1 kg carne de viţel
- 1 1 apă
- 2 ceşti borş
- zarzavat de supă
- 1 ceapă
- sare
- pătrunjel
- leuşlean
- 2 gălbenuşuri
- 2 linguri smîntină
Mod de preparare:
Tăiem carnea de viţel în 5 bucăţi, o spălăm şi o punem la fiert. Luăm spuma şi adăugăm zarzavatul tăiat fin, ceapa tocată, sarea.
Cînd carnea este fiartă, adăugăm borşul clocotit şi înainte de a servi la masă, punem pătrunjel şi leuştean tocate mărunt, lăsînd borşul să mai dea un clocot cu verdeaţa.
Dregem borşul de viţel cu două gălbenuşuri şi cu două linguri de smantînă, amestecate bine în castron. Turnăm încet borşul în momentul cînd servim la masă.
Poftă bună!
Bun borsul de vitel.