Bors de vitel cu broccoli si dovlecel

Printeaza

Bors de vitel cu broccoli si dovlecel din: rasol de viţel cu măduvă, dovlecei, telina, ceapa, morcovi, roşii, broccoli, cartofi, ardei gras, fidea, lustean, bors, sare.

Bors_de_vitel_cu_broccoli_si_dovlecel

Ingrediente:

  • 1 rasol de viţel cu măduvă
  • 2 dovlecei
  • 1 ţelină
  • 2 cepe
  • 4-5 morcovi
  • 3-4 roşii
  • 200 g broccoli
  • 1 cartof
  • 1 ardei gras
  • 150 g fidea
  • 1 legătură leuştean
  • 1 l borş
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Speli rasolul, îl opăreşti şi îl pui la fiert în 2 1/2 litri de apă. Când începe să fiarbă, îndepărtezi spuma care se formează.

Cureţi toate legumele, le speli şi le tai după pre­ferinţă.

După ce carnea s-a pătruns, adaugi legumele în următoarea ordine: morcovii, ţelina, ceapa, ardeiul, cartoful şi dovle­ceii.

Când acestea sunt aproape fierte, pui roşiile decojite şi tăiate în cubu­leţe şi bucheţelele de bro­ccoli, care nu trebuie să fiarbă mai mult de 3-4 minute.

In timp ce fierb legume­le, în alte două vase, pui la fiert borşul şi fideaua. Scurgi în strecurătoare fideaua fiartă conform indicaţiilor de pe ambalaj şi o treci prin jet de apă rece.

Pui în ciorbă fideaua, sare şi borş după gust şi laşi să mai dea în câteva clocote.

Stingi focul, pre­sari leuştean fin tocat şi acoperi vasul pentru 10 minute.

Bors de vitel cu broccoli si dovlecel

Bors_de_vitel_cu_broccoli_si_dovlecel

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.