Bors de vara
PrinteazaBors de vara
- 1 morcov
- o ceapă
- un dovlecel
- 2-3 cartofi
- 3-4 roşii
- o mână de fasole păstăi galbenă
- 250 ml borş
- 2-3 linguri de smântână
- 1 ou, leuştean
- tarhon
- mărar
- pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli foarte bine şi cureţi toate legumele. Tai ceapa şi o pui la călit în puţin ulei. După ce s-a înmuiat adaugi morcovul dat pe râzătoare (sau tăiat cubuleţe, cum vrei), cartofii tăiaţi şi păstăile rupte.
Le laşi câteva minute să se călească împreună, apoi adaugi apă cât să le acopere şi le laşi să fiarbă. Când sunt aproape fierte adaugi şi dovleceii, şi laşi să dea 2-3 clocote şi apoi adaugi borşul fiert separat.
Ai grijă, căci în acest moment borşul se va acri. Laşi să dea 2 clocote, guşti de acru, potriveşti de sare şi piper şi apoi pui roşiile decojite.
Laşi să fiarbă şi apoi tragi oala de pe foc. Baţi oul foarte bine, amesteci cu smântână şi dregi borşul, apoi presari verdeaţă tocată mărunt.
Bors de vară
Pofta buna!