Bors de vara

Printeaza

 Bors de vara

Ingrediente:Bors de vara

  • 1 morcov
  • o ceapă
  • un dovlecel
  • 2-3 cartofi
  • 3-4 roşii
  • o mână de fasole păstăi galbenă
  • 250 ml borş
  • 2-3 linguri de smântână
  • 1 ou, leuştean
  • tarhon
  • mărar
  • pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli foarte bine şi cureţi toate legumele. Tai ceapa şi o pui la călit în puţin ulei. După ce s-a înmuiat adaugi morcovul dat pe râză­toare (sau tăiat cubuleţe, cum vrei), cartofii tăiaţi şi păstăile rupte.

Le laşi câteva minute să se călească împreună, apoi adaugi apă cât să le acopere şi le laşi să fiarbă. Când sunt aproape fierte adaugi şi dovleceii, şi laşi să dea 2-3 clocote şi apoi adaugi borşul fiert separat.

Ai grijă, căci în acest moment borşul se va acri. Laşi să dea 2 clocote, guşti de acru, potriveşti de sare şi piper şi apoi pui roşiile decojite.

Laşi să fiarbă şi apoi tragi oala de pe foc. Baţi oul foarte bine, amesteci cu smântână şi dregi borşul, apoi pre­sari verdeaţă tocată mărunt.

Bors de vară

Bors de vara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.