Bors de urzici si spanac

Printeaza

Bors de urzici si spanac Bors de urzici si spanac

Ingrediente:

  • 300 g urzici
  • 2 linguri orez
  • 2 oua
  • 80 g smantana
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 salata verde
  • 200 g spanac
  • 1 l bors
  • cateva fire de leustean
  • sare

Mod de preparare:

Cureti urzicile, ceapa, salata si spanacul, le speli in mai multe ape si pui la fiert in 2 l de apa doar ceapa taiata marunt, cu un praf de sare.

Separat, opăreşti urzicile, salata şi spanacul, le scurgi şi le tai mărunt. Pui apoi la fiert orezul cu o cană de apă şi puţină sare. După ce, a fiert ceapa, adaugi verdeţurile opărite, orezul fiert şi laşi să mai dea în câteva clocote.

Când sunt toate fierte bine, torni borşul fiert separat, potriveşti gustul de sare, presari 2-3 fire de leuştean tocat mărunt şi mai fierbi câteva minute.

Baţi ouăle cu smântâ­nă şi cu amestecul rezultat dregi borşul după ce l-ai luat de pe foc şi l-ai lăsat să se răcească puţin. La masă serveşti borşul presărat cu puţin leuştean proaspăt tocat.

Bors de urzici si spanac

Bors de urzici si spanac

Pofta buna!

1 comentariu

  1. E bun borsul de urzici?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.