Bors de urzici cu iaurt si hrean
PrinteazaBors de urzici cu iaurt si hrean din: urzici, ceapa, usturoi, orez, iaurt, bors, leustean, piper, sare, ou si hrean.
- 1 kg urzici
- 1 ceapă
- 1 căpățână de usturoi
- 1 lingură orez
- 200 ml iaurt
- 1 l borș
- leuștean
- piper
- sare
- 1 ou
- 1 linguriță de hrean ras
Mod de preparare:
Se spală urzicile, se opăresc și se toacă. Se toacă și ceapa. Se pune totul la fiert în 2 l de apă clocotită. Se taie mărunt usturoiul. După 30 min. se adaugă orezul. Se bate iaurtul cu ou, zeama din ciorbă și usturoi pisat. După ce orezul a fiert 15 min., se pune borșul cu hrean, sare și piper.
După încă 5 minute, se drege ciorba cu iaurtul bătut, se dau câteva clocote și se ia de pe foc. Se presară leuștean tocat.
Bors de urzici cu iaurt si hrean
Pofta buna!
Ce verde e borsul asta :)))