Bors de stevie cu leustean

Printeaza

Bors de stevie cu leustean din: stevie, morcov, pastarnac, ceapa, ulei, patrunjel, leustean, bors, sare.

Stevia (Stevia rebaudiana) este o plantă erbacee perenă din familia Asteraceae, originară din America de Sud. Este cultivată pentru frunzele sale dulci, care conțin compuși numiți steviozide, care sunt de aproximativ 150-300 de ori mai dulci decât zaharul obișnuit.

Stevia este o alternativă populară la zahărul rafinat și îndulcitorii artificiali, deoarece are un conținut scăzut de calorii și este considerată o opțiune mai sănătoasă.

 

Ingrediente:Bors de stevie cu leustean

  • un kg ştevie
  • un morcov
  • o rădăcină păstârnac
  • o ceapă
  • 2 linguri ulei
  • pătrunjel
  • leuştean
  • 500 ml bors
  • sare

 

Mod de preparare: 

Ceapa tocată se căleşte un pic în ulei, apoi se adaugă morcovul ras.

Se pune şi păstârnacul, se toarnă doi litri de apă şi se lasă la fiert.

Intre timp, ştevia se curăţă şi se spală foarte bine. Se adaugă în oală şi se lasă 10 minute la fiert.

Se clocoteşte borşul şi apoi se toarnă peste legume, se potriveşte gustul de sare şi se pun pătrunjelul şi leuşteanul tocate mărunt.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Salată de orez

Orez cu stevie

Orez cu stevie din: orez, stevie, ceapa, ulei de masline, sare, piper, rosie. Ingrediente: • 4 linguri orez • 2 legături de ştevie • 1 legătură ceapă verde • 3 linguri ulei de măsline • sare • piper • 1 roşie pentru ornat   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă […]

 

Hrisca cu stevie

Hrisca cu stevie

Hrisca cu stevie din: hrisca, stevie, ceapa, marar, patrunjel, ulei, sare. Hrișca este o sursă importantă de proteine, vitamine și minerale. Este bogată în aminoacizi esențiali și conține mai multe vitamine B, magneziu, fier și zinc decât multe alte cereale. De asemenea, hrișca este o sursă importantă de antioxidanți și poate ajuta la protejarea organismului […]

 

Clatite cu stevie si ricotta

Clatite cu stevie si ricotta

Clatite cu stevie si ricotta din: faina, ou, lapte, sare, ulei, stevie, ricotta, usturoi, ceapa, unt, lapte, parmezan, sare, piper, nucsoara. Ingrediente: 140 g făină 1 ou 300 ml lapte sare ulei de măsline Pentru umplutura: 200 g ştevie (sau spanac) 220 g ricotta 1 căţel de usturoi 1 ceapă tocată fin 2 linguri cu […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.