Bors de spanac cu costita afumata

Printeaza

Bors de spanac cu costita afumata din: spanac, costiţă afumată, cartofi, roşii, builion, morcovi,  păstârnac, ceapă, ulei, borş, pătrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Bors de spanac cu costita afumata

  • 400 g spanac
  • 100 g costiţă afumată
  • 100 g cartofi
  • 100 g roşii
  • 50 g builion
  • 50 g morcovi
  • 50 g păstârnac
  • 50 g ceapă
  • 30 ml ulei
  • 500 ml borş
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Spanacuţ se curăţă, se spală şi se Ia5ă la scurs în strecu­rătoare. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie mărunt, apoi se înăbuşă în ulei, după care se adaugă morcovii şi păstârnacul tăiaţi mărunt şi costiţa, tăiată feliuţe.

Se amestecă şi se acoperă cu un capac.

După câteva minute, se adaugă spanacul, iar după ce s-a înmuiat, se pun 2 l de apă şi cartofii tăiaţi felii.

Când totul este aproape gata, se adaugă roşiile tăiate felii, bulionul şi borşul fiert, se mai clocoteşte circa 2 minute, se condimen­tează şi se adaugă verdeaţa tăiată mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.