Bors de sfecla rosie cu cartofi

Printeaza

Bors de sfecla rosie cu cartofi din: sfecla, cartofi, morcov, ceapa, oua, smantana, bors, patrunjel, leustean.

Ingrediente:Bors de sfecla rosie cu cartofi

  • 1 sfecla rosie
  • 250 g cartofi
  • 100 g morcovi
  • 2 cepe mari
  • 2 oua
  • 100 ml smantana
  • 1 l bors
  • 1 leg patrunjel
  • 1 leg leustean

 

Mod de preparare:

Sfecla şi morcovii se curăţă, se spală şi se taie în cubuleţe, iar ceapa, curăţată şi spălată, se taie fideluţă, apoi se pun toate să fiarbă într-o oală cu apă rece.

Cartofii se curăţă, se spală şi se taie în rondele, care se adaugă în oală în momentul în care sfecla s-a înmuiat. Intre timp se fierbe borşul într-o altă oală apoi se strecoară şi se toarnă în oala în care fierb legumele.

Se mai lasă la fiert un sfert de oră la foc mic. La sfârşit, înainte de a lua borşul de pe foc, se drege cu ouăle bătute bine cu smântână şi se adaugă verdeaţa tocată mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.