Bors de rosii

Printeaza

Bors de rosii din: rosii, ceapa, morcovi, cartofi, leustean, bors, sare, piper.

Ingrediente:Bors de rosii

  • 1 kg rosii bine coapte
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi mari
  • 1 legatura leustean
  • 1 litru bors
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Opăriţi roşiile, curăţaţi-le de coajă şi tăiaţi-le în bucăţi. Curăţaţi ceapa, morcovul şi cartofii, apoi tocaţi mărunt ceapa şi morcovul, iar cartofii tăiaţi-i în cubuleţe.

Căliţi ceapa împreună cu morcovul în ulei, 5 minute, apoi puneţi roşiile tăiate.

Adăugaţi 3 litri apă, 1 linguriţă sare şi lăsaţi să fiarbă la foc mic, 20 de minute. Puneţi cartofii şi mai lăsaţi să fiarbă 10-15 mi­nute.

La final, adăugaţi borşul, fiert separat, şi leuşteanul tocat mărunt. Mai lăsaţi să dea în 2-3 clocote.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.