Bors de putina

Printeaza

Bors de putina din: tarate, faina, huste, crenguta visin, marar, leustean, cimbru.

Ingrediente:Bors de putina

  • 750 g tărâţe de grâu
  • 300 g făină porumb
  • 1 kg huşte
  • o crenguţă vişin
  • o crenguţă mărar
  • o crenguţă (o tijă cu frunze) leuştean
  • o crenguţă cimbru

 

Mod de preparare:

Intr-o oală de opt litri torni apa la clocotit, în care pui toate crenguţele la fiert. Apoi, într-un bidon de 10 litri, pui jumătate din tărâţe şi toată făina de porumb şi amesteci cu apă rece, să se facă o pastă.

Torni apa peste pastă şi adaugi huştele. Amesteci cu o lingură de lemn. Laşi 24 de ore la macerat, apoi strecori şi pui borşul în sticle.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.