Bors de pui si castraveti

Printeaza

Bors de pui si castraveti din: piept de pui, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, pulpa de rosii, bors, castraveti murati, patrunjel verde, leustean verde, sare, piper.

Ingrediente:Bors_de_pui_si_castraveti

  • 500 g piept de pui
  • 2 cartofi potriviti
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 ceapa mare
  • 300 ml pulpa de rosii
  • 500 ml bors de casa (sau zeama de varza murata)
  • 3 castraveti murati
  • patrunjel verde
  • leustean verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se taie carnea bucăţi şi se pune la fiert în 2-3 litri de apă şi o linguriţă de sare, având grijă să se cureţe spuma formată. După 15 minute, se adaugă zarzavatul tăiat cubuleţe sau rondele, după caz. Se procedeaza la fel cu cartofii.

Când legumele şi carnea sunt fierte, se adaugă castraveţii tăiaţi cuburi, pulpa de roşii, pătrunjelul tocat mărunt, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se lasă să mai fiarbă câteva minute. Se acreşte ciorba cu borşul de casă fiert separat şi spumuit, se adaugă leuşteanul şi după un clocot se ia vasul de pe foc.

Se lasă 10 minute acoperit să se aromatizeze cu leuşteanul şi se serveşte cald.

Bors de pui si castraveti

Bors_de_pui_si_castraveti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.