Bors de peste cu ardei si morcov

Printeaza

Bors de peste cu ardei si morcov din: crap, ceapa, ardei, morcovi, bors, suc de rosii, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, leuştean.

Ingrediente:Bors_de_peste_cu_ardei_si_morcov

  • 1 kg crap (capete, cozi)
  • 2 cepe
  • 2 ardei
  • 2 morcovi
  • 1 l borş
  • 500 ml suc de roşii
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 1-2 legături leuştean

Mod de preparare:

La borşul depeste cele mai potriviţe bucăţi din peste sunt capul şi coada. Se iau capetele şi cozile de la 2 crapi (cam asta ar fi cantitatea pentru un borş adevărat pescăresc), se curăţă, se spală şi se pun să fiarbă în apă cu sare.

Când a început să facă spumă, se ia cu spumiera 3-4 minute până se lipezeste zeama si incepe sa clocoteasca. Secretul unui bors gustos este ca fierberea sa se faca la aceasi temperatura.

Separat, se opăresc roşiile, se decojesc şi se pasează cu blenderul. Sucul de roşii se pune să clocotească în altă oală, amestecat cu borşul strecurat in prealabil. Se lasa sa dea in clocot 20 minute. Se potriveste cu sare si piper maciant.

După ae au fiert peştele şi legumele, se adaugă borşul şi sucul de roşii şi se mai las.ă să clocotească 5-6 minute. Se opreşte focul, se pregăteşte  leuşteanul, se spală, se toacă şi se ornează bolurile cu borşul pescăresc, inainte de a servi.

Bors de peste cu ardei si morcov

Bors_de_peste_cu_ardei_si_morcov

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.