Bors de miel cu tarhon tinut in otet
PrinteazaO reteta absolut delicioasa de bors de miel cu tarhon tinut in otet din: coaste de miel, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, bors, orez, smantana, galbenusuri, ulei, sare si tarhon tinut in otet.
- 1 kg coaste de miel (sau oase de miel, gatul si pieptul mielului)
- 2 morcovi
- 1 patrunjel
- 1 telina mica
- 1 ceapa
- 500 ml bors fiert separat
- 3 linguri orez
- 200 ml smantana
- 2 galbenusuri
- 3 linguri ulei
- sare
- tarhon tinut in otet
Mod de preparare:
Intr-o oala pui cele 3 linguri de ulei. Cureti zarzavatul, il tai in cubulete, iar ceapa o tai solzisori. Pui toate în oală şi le laşi la călit timp de 5 minute. Adaugi carnea spălată şi 1 linguriţă de sare şi mai căleşti cam 5 minute.
Adaugi 2 litri de apă şi fierbi borşul cam 1 oră la foc mic, acoperit. Pui orezul spălat şi când a înflorit, torni borşul clocotit cu 1 linguriţă de leuştean. Mai laşi să dea câteva clocote mici, guşti fie sare şi tragi borşul deoparte.
Freci cele 2 gălbenuşuri, pui smântână şi 2-3 linguri de apă rece. Amesteci şi pui câte 1 polonic de borş peste smântână, răstorni în oală şi presari tarhon ţinut la oţet.
Bors de miel cu tarhon tinut in otet
Poftă bună!
Incoming search terms:
- bors de miel cu tarhon