Bors de miel cu tarhon tinut in otet

Printeaza

O reteta absolut delicioasa de bors de miel cu tarhon tinut in otet din: coaste de miel, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, bors, orez, smantana, galbenusuri, ulei, sare si tarhon tinut in otet.

Ingrediente:Bors de miel cu tarhon tinut in otet

  • 1 kg coaste de miel (sau oase de miel, gatul si pieptul mielului)
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa
  • 500 ml bors fiert separat
  • 3 linguri orez
  • 200 ml smantana
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • tarhon tinut in otet

 

Mod de preparare:

Intr-o oala pui cele 3 linguri de ulei. Cureti zarzavatul, il tai in cubulete, iar ceapa o tai solzisori. Pui toate în oală şi le laşi la călit timp de 5 minute. Adaugi carnea spălată şi 1 linguriţă de sare şi mai căleşti cam 5 minu­te.

Bors_de_miel_cu_tarhon_tinut_in_otet_1

Adaugi 2 litri de apă şi fierbi borşul cam 1 oră la foc mic, acoperit. Pui orezul spălat şi când a înflorit, torni borşul clocotit cu 1 linguriţă de leuştean. Mai laşi să dea câteva clocote mici, guşti fie sare şi tragi borşul deopar­te.

Bors_de_miel_cu_tarhon_tinut_in_otet_2

Freci cele 2 gălbenuşuri, pui smântână şi 2-3 linguri de apă rece. Amesteci şi pui câte 1 polonic de borş peste smântână, răstorni în oală şi presari tarhon ţinut la oţet.

Bors de miel cu tarhon tinut in otet

Bors de miel cu tarhon tinut in otet

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • bors de miel cu tarhon

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.