Bors de mere verzi

Printeaza

Bors de mere verzi din: mere, galbenus, faina, ceapa, unt, bulion, apa, smantana, patrunjel, bors, sare, piper.

Supa si ciorbe

Bors de mere verzi

Ingrediente:

  • 1,5 kg mere
  • 1 galbenus
  • 1 lingura faina
  • 2 cepe medii
  • 30 g unt
  • 1 lingura bulion
  • 1,5 l apa
  • 200 g smantana
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 l bors
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi merele de coajă şi cotor. Tocaţi ceapa mărunt, tăiaţi merele cubuleţe. Puneţi ceapa în oală şi căliţi-o în unt. Când ceapa devine sticloasă, adăugaţi făina şi pasta de tomate. Amestecaţi bine, cu lingura de lemn.

Când s-a omogenizat, adăugaţi merele şi apa. Lăsaţi să fiarbă la foc mediu. După ce merele s-au înmuiat, adăugaţi borşul clocotit şi verdeaţa tocată mărunt. Stingeţi focul şi, după 5 min, dregeţi borşul cu gălbenuşul bătut cu smântână. Săraţi, piperaţi şi serviţi.

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Noroc ca nu mai sunt mere verzi :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.