Bors de legume cu smantana

Printeaza

 Bors de legume cu smantana din: dovlecei, cartofi, ardei gras rosu, ceapa, galbenus, smantana, marar, bors, ulei, sare.

Ingrediente:Bors_de_legume_cu_smantana

  • 2 dovlecei
  • 2 cartofi
  • un ardei gras rosu
  • o ceapa
  • un galbenus
  • 100 ml smantana
  • o legatura marar
  • 1/2 l bors
  • o lingura ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Ceapa se taie mărunt, arde­iul se taie fâşii, cartofii se taie cuburi mici, la fel şi dovleceii. In oala de fiert se pune uleiul şi, după ce s-a încins, se adau­gă legumele tocate.

Se călesc uşor şi, după ce şi-au schimbat culoarea, se adaugă borşul fiert separat şi se completează cu apă, după preferinţă.

Se lasă pe foc şi, în momen­tul în care legumele s-au fiert, se pune sare, se trage oala şi se lasă un pic să se răcorească. Se drege cu gălbenuşul amestecat cu smântână şi mărarul. Se consumă atât rece, cât şi caldă.

Bors de legume cu smantana

Bors_de_legume_cu_smantana

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Bai e belea borsul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.