Bors de legume cu smantana si verdeata

Printeaza

Bors de legume cu smantana si verdeata din: ceapa, morcov, pastai, ardei, zarzavat, pastai, rosii, patrunjel, marar, leustean, ulei, bors, smantana.

Ingrediente:Bors_de_legume_cu_smantana_si_verdeata

  • 1 ceapă verde
  • 1 ceapă uscată
  • 1 morcov
  • 1 ardei galben
  • 3 cartofi potriviţi
  • 3 linguri zarzavat de la borcan
  • 300 g păstăi galbene subţiri
  • 2 linguri pastă de gogoşari şi capia
  • 150 g roşii decojite, în suc propriu
  • sare
  • piper
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • 3 crenguţe mărar verde
  • 3 crenguţe leuştean verde
  • borş pentru acrit
  • 6-7 linguri smântână de la ţară
  • 2 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Pregăteşti toate legumele. Cureţi ceapa, o toci, iar pe cea verde o tai rondele. Morcovul decojit îl tai cubuleţe, iar ardeiul galben îl cureţi de seminţe şi îl tai în bucăţi potrivite. Cartofii îi cureţi şi îi tai cuburi.

Indepărtezi capetele păstăilor, apoi le rupi în două sau în trei, iar roşiile le toci. Intr-o oală încingi uleiul, pui ceapa verde şi pe cea uscată, zarzavatul, morcovul şi roşiile decojite. Pui 2-3 linguri cu apă şi le înăbuşi 3-4 minute.

Torni circa 4-5 litri de apă şi, când începe să fiarbă, adaugi cartofii, ardeiul galben şi pasta de gogoşari şi capia. Acoperi cu un capac, laşi să fiarbă circa 15 minute, pui păstăile, verdeaţa tocată mărunt şi borşul prefiert.

Condimentezi cu sare şi piper după gust. Laşi să fiarbă la foc potrivit. La final, dregi borşul cu smântână.

Bors de legume cu smantana si verdeata

Bors_de_legume_cu_smantana_si_verdeata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.