Bors de gulii cu taitei si verdeata

Printeaza

Bors de gulii cu taitei si verdeata din: gulii, morcovi, ceapa, rădăcină de ţelină, ardei gras, taitei, bors, uli, sare, verdeata.

 

Ingrediente:Bors_de_gulii_cu_taitei_si_verdeata

  • 2-3 gulii tinere, de dimensiune medie
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 rădăcină de ţelină de dimensiune mijlo­cie
  • 1 ardei gras roşu
  • 50 g tăiţei
  • 500 ml borş
  • 30 ml ulei
  • sare
  • 1 legătură verdeaţă

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli legumele, după care le tai în cubuleţe sau după preferinţă. Le pui la fiert în 2 litri de apă rece cu sare.

Când apa începe să clocoteas­că, torni uleiul.

Când legumele sunt pe jumătate fierte, adaugi pastele făinoase şi reduci intensitatea focului.

Ai grijă să nu depăşeşti tim­pul de fierbere indicat pe ambalajul tăiţeilor deoare­ce aceştia se înmoaie prea mult, dând un aspect neplăcut ciorbei.

Separat fierbi borşul, înde­părtezi spuma care se for­mează şi îl adaugi în cior­bă după ce ai sărat-o după gust.

Presari verdeaţă tocată mărunt, stingi focul şi aco­peri vasul cu un capac, pentru ca aromele să se întrepătrundă.

 

Bors de gulii cu taitei si verdeata

Bors_de_gulii_cu_taitei_si_verdeata

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Bors de sfecla cu bulion

Bors de sfecla cu usturoi

Bors de sfecla cu usturoi din: carne de vita, sfecla, morcovi, gulii, cartofi, ceapa, usturoi, sare, piper, smantana, verdeata. Ingrediente: un kg carne de vită de supă un os de vită cu măduvă o sfeclă fiartă sau coaptă 250 g morcovi 250 g gulii 250 g cartofi o ceapă înţepată cu 2 cuişoare un căţel […]

Bors de miel

Bors de primavara cu tarhon

  O reteta delicioasa de bors din:gulii, morcovi, tarhon, ceapa, cartofi noi, faina si oua. Ingrediente: 2-3 gulii 1 legătură morcovi noi 2-3 fire ceapă 300 g cartofi noi 60-100 g făină 1-2 ouă tarhon Mod de preparare: Cureţi legumele, le speli, le tai mărunt şi le pui 1 la fiert în apă cu sare. […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Imi place borsul asta, desi nu am mai facut niciodata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.