Bors de gaina (moldovenesc)

Printeaza

Bors de gaina

Ingrediente:Bors de gaina (moldovenesc)

  • 1 găină mică (1 kg)
  • 1 1 apă
  • 1 1 borş
  • pătrunjel
  • mărar
  • leuştean
  • sare
  • 1 legătură lobodă

Pentru tăitei :

  • 1 ou
  • făină

Mod de preparare:

Curăţăm găina şi o spălăm bine. O pu­nem la fiert într-o oală cu apă rece, fără nici un zarzavat.

Dintr-un ou şi făină (cît cuprinde) facem a cocă de tăiţei întindem o foaie şi o tăiem subţire. Cînd găina a fiert, o scoatem pe o farfurie şi punem tăiţeii în oală să fiarbă. Cînd sînt gata turnăm borşul clocotit, apoi găina tăiată bucăţi.

Adăugăm pătrunjel, mărar si leuştean tocat, precum şi o legătură de lobodă tăiată subţire. Lăsăm să mai dea un clocot şi este gata. Acest borş nu se drege.

1 comentariu

  1. Bun borsul de gaina.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.