Bors de fasole cu manatarci

Printeaza

Bors de fasole cu manatarci din: fasole, manatarci, ceapa, morcov, patrunjel, pastarnac, sare, bors, patrunjel verde.

Ingrediente:Bors de fasole cu manatarci

  • 250 g fasole boabe
  • 200 g mânătărci
  • 2 cepe
  • un morcov
  • un pătrunjel
  • un păstârnac
  • sare
  • borş, după gust
  • pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Mânătărcile sau hribii se spală dee cu seară în apă rece şi se pun la înmuiat, cu apă călduţă. Fasolea se alege, se spală, se pune la fiert cu apă rece, schimbându-se prima apă cu alta fierbinte.

Se adaugă ceapa tăiată mărunt şi când pieliţa e plesnită se pune sare. Se scot hribii din apa în care s-au înmuiat, strecurându-i printr-un tifon curat. După ce fasolea şi mânătărcile au fiert bine se pun împreună, se adaugă borşul, după gust, se mai lasă ssă dea un clocot, două.

Se serveşte rece, cu pătrunjel verde tocat.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.