Bors de fasole cu manatarci
PrinteazaBors de fasole cu manatarci din: fasole, manatarci, ceapa, morcov, patrunjel, pastarnac, sare, bors, patrunjel verde.
- 250 g fasole boabe
- 200 g mânătărci
- 2 cepe
- un morcov
- un pătrunjel
- un păstârnac
- sare
- borş, după gust
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Mânătărcile sau hribii se spală dee cu seară în apă rece şi se pun la înmuiat, cu apă călduţă. Fasolea se alege, se spală, se pune la fiert cu apă rece, schimbându-se prima apă cu alta fierbinte.
Se adaugă ceapa tăiată mărunt şi când pieliţa e plesnită se pune sare. Se scot hribii din apa în care s-au înmuiat, strecurându-i printr-un tifon curat. După ce fasolea şi mânătărcile au fiert bine se pun împreună, se adaugă borşul, după gust, se mai lasă ssă dea un clocot, două.
Se serveşte rece, cu pătrunjel verde tocat.
Pofta buna!