Borş de fasole boabe cu leuştean

Printeaza

Borş de fasole boabe cu leuştean din: apa, bors, fasole boabe, ceapa, morcov, patrunjel, faina, ulei, patrunjel, marar, leustean, sare.

Ingrediente:

  • 1 litru apa
  • bors (dupa gust)
  • 250 g fasole boabe
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1/2 lingurita faina
  • 1/2 lingura ulei
  • patrunjel
  • marar
  • leustean
  • sare

 

Mod de preparare:

Se alege, se spala si se inmoaie fasolea din ajun in apa calduta. Se pune la fiert si dupa ce a dat 2-3 clocote se schimba apa si se pune din nou la fiert cu apa calduta.

Se repeta operatia de 2-3 ori la intervale de 10 minute. In ultima apa (1 1/2 l), se adauga ceapa, morcovul si patrunjelul intregi.

Se acopera oala cu capac si se lasa sa fiarba pina cind se inmoaie bine fasolea.

Se scoate zarzavatul si se adauga faina amestecata cu uleiul, borsul clocotit, sarea, verdeata tocata si se mai lasa sa dea 2-3 clocote.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.