Borş de dovlecei umpluţi cu smantana

Printeaza

Borş de dovlecei umpluţi cu smantana din: carne tocata, ceapa, rosii, orez, marar, patrunjel, sare, ou, piper, bors, dovlecei, smantana.

Ingrediente:Borş de dovlecei umpluţi cu smantana

  • 500 g carne tocata
  • 1 ceapa
  • 2 rosii
  • 3 linguri cu orez
  • verdeata tocata (marar, patrunjel)
  • sare
  • 1 ou
  • piper
  • 1 l bors
  • 6 dovlecei
  • smantana

 

Mod de preparare:

Amestecaţi carnea cu ceapă tocată, verdeaţă, ou şi orezul (2 linguri) ales şi spălat. Săraţi, piperaţi şi omogenizaţi. Curăţaţi dovleceii de coaja albă, îi goliţi folosind coada ascuţită a unei linguriţe sau furculiţe, îi spălaţi şi-i lăsaţi la scurs.

Umpleţi fiecare dovlecel cu carne, puneţi capac o felie de roşie la fiecare dovlecel şi-i puneţi să fiarbă într-o oală mare, cu 1 l de apă caldă. După 15 min puneţi roşiile felii şi sarea necesară. Fierbeţi la foc mic, acoperit.

Acriţi după 10 min cu borş fiert separat, adăugaţi orezul rămas fiert 3-5 min, puneţi leuştean tocat şi dregeţi cu smântână. Serviţi cald, cu pâine uscată.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.