Bors de crap cu cartofi si suc de rosii

Printeaza

Bors de crap cu cartofi si suc de rosii din: crap, otet, cartofi, ceapa, ardei iute, ardei capia, bors, suc de rosii, marar, leustean, ulei de floarea soarelui, piper, sare.

Ingrediente:Bors de crap cu cartofi si suc de rosii

  • 800 g crap
  • 1 lingura oțet sau zeama de la o lămâie
  • 3 cartofi
  • 2 cepe
  • 1 ardei iute
  • 1 ardei capia
  • 500 ml borș
  • 300 ml suc de roșii
  • 1 lingura mărar
  • 3 fire leuștean
  • 20 ml ulei de floarea-soarelui
  • piper negru măcinat și boabe
  • sare

 

Mod de preparare:

Bucățile de crap se lasă 1-2 ore în apă rece cu o lingură de oțet sau zeama de la o lămâie. Separat, se pun într-o oală 2 l de apă, ulei și o lingură de sare și se lasă să dea în clocot.

Se curăță legumele, se spală și se taie cubulețe. Bucățile de pește se scot din apa în care au stat, se clătesc bine și se pun în apa clocotită. Când a început să apară spuma, se curăță până se limpezește apa. Se adaugă legumele și se lasă să fiarbă la foc mic.

Borșul se fierbe separat cu frunzele de leuștean și, după ce a dat în 3-4 clocote și au fiert și legumele, se pune în ciorbă împreună cu sucul de roșii. Se mai clocoteşte 10-15 minute și apoi se opreşte focul. Borşul se servește cu mărar și leuștean.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.