Bors de cocos cu taitei de casa

Printeaza

Bors de cocos cu taitei de casa din: carne de cocos, morcovi, telina, patrunjel, telina, ceapa, ardei, suc de rosii, bors, patrunjel, leustean, sare, ou, faina.

Ingrediente:Supe_1

  • carne de cocos (maruntaie: aripi, spata cu gat)
  • 2 morcovi
  • 1 bucatica telina
  • 1 raadcina patrunjel
  • 1 ceapa
  • 2 ardei
  • 200 ml suc de rosii
  • 1 l bors
  • patrunjel si leustean verde
  • sare
  • 1 ou

pentru taitei:

  • 1 ou
  • 200 g faina
  • un praf de sare

 

Mod de preparare:

Pui carnea la fiert în 2-3 I de apă cu un praf de sare. După primul clocot, spumezi şi apoi adaugi ceapa tăiată mărunt, morcovul, rădăcina de pă­trunjel şi ţelina tăiate cubuleţe, ardeiul feliat. Când carnea este aproape fiar­tă, adaugi şi sucul de roşii. Laşi să fiarba circa 20 de minute, apoi pui borşul şi potriveşti de sare după gust.

Pregăteşti tăiţeii: Amesteci făina şi oul bătut cu un praf de sare. Frămânţi bine aluatul cu mâna, apoi întinzi o foaie subţire din alua,t, cu aju­torul sucitorului. Rulezi foaia şi tai fâşii subţiri. Adaugi tăiţeii când ciorba este aproape gata şi mai laşi să fiiarbă 5-6 minute. Opreşti focul şi dregi ciorba cu un ou bătut, după care sesrveşti cu verdeaţa tocată mărunt.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.