Bors de cartofi cu ceapa verde
PrinteazaBors de cartofi din: cartofi, patrunjel, marar, ceapa, ceapa verde, rosii, ardei, sare, untdelemn, bors.
- 6 cartofi
- 2 legături pătrunjel
- 2 linguri de mărar
- 4 cepe
- 2 legături ceapă verde
- 4 roşii
- 4 ardei
- sare
- untdelemn
- borş
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii, se taie bucăţele, se pun la fiert cu puţina apă rece, cât să-i cuprindă, şi cu sarea necesară.
Când clocotesc, se pune ceapa, spălată, curăţată, tăiată mărunt, iar când cartofii sunt fierţi se adaugă borşul, potrivindu-se de acru. După primul clocot, se mai pun feliile de roşii, ardeii şi verdeaţa şi puţin untdtelemn.
După preferinţe, se drege cu un gălbenuş bătut cu smântână. Se serveşte cu pătrunjel verde.
Pofta buna!