Bors de carne de pui

Printeaza

Bors de carne de pui din: pui, ceapa, telina, ardei, rosie, morcov, taitei de casa, bors, leustean.

Ingrediente:Bors de carne de pui

  • 1 pui mic sau 1/2 pui mare
  • 1 ceapă
  • 1 ţelină
  • 1 ardei
  • 1 roşie
  • 1 morcov
  • 100 g tăiţei de casă
  • 1l borş
  • leuştean
  • smântână
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţaţi puiul de tuleie şi fulgi, îl treceţi prin flacără, îl frecaţi uşor cu mălai şi-l spălţi cu apă rece. îl goliţi (dacă-i proaspăt tăiat), îl spălaţi cu multă apă rece şi-l tăiaţi bucăţi, îl puneţi la fiert cu apă rece.

Clocotiţi carnea 1 min, aruncaţi apa şi spălaţi bucăţile de came. Umpleţi oala pe trei sferturi, fierbeţi carnea 1/4 oră, adăugaţi zarzavatul tăiat fideluţă şi continuaţi 1/2 oră fierberea, cu oala acoperită.

Fierbeţi câteva minute tăiţeii de casă (îi faceţi din: ou, apă cât încape în 1/2 coajă de ou, sare şi faină, îi uscaţi şi-i păstraţi în săculeţi de pânză sau de hârtie), îi spălaţi cm apă rece şi-i răsturnaţi în oală. Săraţi, acriţi cu borş fiert separat şi spumuit, condimentaţi cu leuştean tocat şi trageţi vasul de pe foc.

Dregeţi cu smântână după ce borşul s-a răcorit 1/4 oră. Serviţi fierbinte, cu pâine sau cu mămăliguiţă, iar alături puneţi nişte ardei mici, iuţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.