Bors cu varza si conopida

Printeaza

Bors cu varza si conopida din: varza, conopida, cartofi, dovlecel, patrunjel, ardei, rosii, ceapa, praz, ulei, oua, smantana, bors.

Ingrediente:Bors cu varza si conopida

  • 2-3 frunze de varză
  • 2-3 bucheţele de conopidă
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 2 ardei graşi
  • 2-3 roşii
  • 2 cepe
  • 1 fir de praz
  • 100 ml ulei
  • 2 ouă
  • 2-3 linguri smân­tână
  • 1/2 l borş
  • 1 legătură leuştean
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi toate legumele, tai mărunt ceapa, morcovii, prazul şi rădăcina de pătrunjel şi le înăbuşi în ulei. Adaugi apoi pe rând cartofii şi dovlecelul tăiate cubuleţe, ardeii şi frunzele de varză tocate, conopida, torni 2 l de apă caldă şi laşi totul pe foc mic.

Separat, fierbi borşul, îl adaugi în oală împreună cu roşiile decojite şi tăiate cubuleţe şi după ce au fiert toate legumele, potriveşti gustul de sare şi piper.

După câteva clo­cote, tragi oala deoparte, o laşi să se răcească puţin şi dregi borşul cu ouăle bătute cu smântână.

Borş cu varză şi conopidă

Bors cu varza si conopida

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.